Thursday, October 27, 2011

Pemain Islam Terbaik Di Dunia

Pemain Islam Terbaik Di Dunia
1)Penyerang Chealsea,Nicolas Anelka memeluk Islam pada tahun 2004 di UAE, dia menukar nama Islamnya Abdul-Salam Bilal

2)Khalid Boulahrouz adalah pemain pertahanan Belanda antarabangsaketurunan Maghribi,dia kini bermain di Jerman Stuttgart


3) Samir Nasri,pemain muda yang sanggat berbakat, pemain ini bermain di arsenal, beliau digelarkan 'The New Zidane' admin tidak yakin Nasri boleh mencapai perkara-perkara yang sama seperti Zidane, tapi mengikut bakat yang Samir Nasri ada memang hebat dengan umurnya yang muda, Nasritelah dilahirkan oleh ibu bapanya Algeria di Perancis dan dibesarkan sebagaiMuslim., teman wanita Samir Nasri ialah seorang pemain tennis iaitu Tatiana Golovin yang pastinya bukan Islam.


4)Abou Diaby, keturunan Ivory Coast. Beliau telah dibesarkan di Perancis, dan bermain untuk pasukan antarabangsa mereka. Bintang Arsenal ini, yang bermain sebagai pemain tengah, masih beragama Islam dan masih mengamalkannya.


5)Hatem Ben Arfa adalah pemain yang berbakat Perancis keturunan Tunisia,dan pada masa ini berulang-alik perdagangan di Marseille. Ayahnya adalah seorang Tunisia, dan seluruh ahli keluarga beliau adalah muslim.


6)Franck Ribery juga memeluk Islam, dengan isterinya Perancis-Algeria telahdibesarkan sebagai seorang Islam


7)Kanoute bermain untuk Seville dan pasukan kebangsaan sebagai penyerang Perancis, telah mengamalkan Islam sejak umur 20 (dia kini berumur 32).Pada mulanya Beliau enggan memakai baju Seville kerana ia ditaja oleh 888.com iaitu laman web perjudian, tapi apakan daya.beliau terpaksa memakainya juga Kanoute juga telah membeli sebuah masjid di Seville.


8)Karim Benzema dilahirkan di Perancis, ibu bapanya keturunan AlgeriaKabyle, dan secara terangnya adalah seorang Muslim yang masih mengamalkan agama islam. Benzema kini bermain untuk Real Madrid, berikut ialah jumlah perpindahan 35 juta euro dari Lyon ke Real Madrid,

9)Toure adalah seorang yang beragama Islam, sebelum ini dia telahmenyatakan keinginannya untuk menjadi contoh untuk pemuda muslim terbaik di liga Inggeris. ".


10) Seperti adiknya Kolo Toure, Yaya adalah seorang Muslim yang masih mengamalkan islam.

Rabbani | Syahadah